Yvonne Huisman

Boekpresentatie

img_1351

 

 

 

 

 

 

 

Ga je een boekpresentatie doen over Juul? Superleuk! Maar dan wil je natuurlijk ook een hoop weten. Hieronder vast de vragen die ik het vaakst moet beantwoorden. Heb je nog een andere? Stuur een mailtje!

Is Juul on fire je eerste boek?

Ja, hoe cool is dat!! Ik heb er wel lang over gedaan hoor. Eerst heb ik jaren maar wat verhaaltjes geschreven. Verder kwam ik niet. Pas toen ik op les ging en elke maand een paar hoofdstukken moest inleveren, kon ik een heel boek schrijven. En dat is dus Juul on fire geworden. Nu maar hopen dat veel kinderen het gaan lezen!

Komt er ook een vervolg?

Ja! Vanaf 9 november ligt Juul on stage in de winkel. En daarin beleeft Juul een heel nieuw avontuur. Dit keer gaat ze samen met Keet, haar nieuwe BFF, stiekem naar Parijs. Liftend! Pfff, als dat maar goed gaat …

Wat is je beroep?

Naast dat ik dus voor kinderen schrijf, schrijf ik ook zakelijke teksten voor allerlei verschillende bedrijven. Die worden dan gebruikt voor websites, nieuwsbrieven en brochures en zo. Leuk werk hoor!

Heb je ook de voorkant ontworpen?

Nee hoor, tekenen kan ik echt helemaal niet! Die is dus door Annemieke Groenhuijzen gemaakt. Over haar moet ik je gelijk iets heel verdrietigs vertellen. Annemieke is vorig jaar overleden. Dat vind ik echt heel naar.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Dat is Kruistocht in spijkerbroek, van Thea Beckman. Misschien ken je het wel. Ik vond het echt super spannend en heb het boek wel drie keer gelezen.

Heb je ook een hobby?

Ja, ik fiets graag. En dan het liefst heel hard op een racefiets of mountainbike. Maar gewoon fietsen doe ik ook hoor. Alleen niet in de regen, daar heb ik echt een enorme hekel aan.

Hoe oud ben je en heb je zelf kinderen?

Ik ben 47 jaar. Oud hè? En ja, ik heb twee kinderen. Jet van zeventien en Valentijn van veertien. Ze helpen me goed bij het schrijven. Vooral Jet is heel kritisch. Vindt zij iets niet leuk of goed, dan begin ik gewoon opnieuw.